Τάι Τσι Τσουάν - Η "Πρώτη Μορφή"

Η  Πρωταρχική Μορφή Ται Τσι "Λάο Τζιά Γι Λου" 老架一路 (Lǎo Jià Yī Lù)  είναι μια εξαιρετική μορφή εισαγωγής στο Τάι Τσι κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους. Το σύνολο έχει σχεδιαστεί για να εξοικειώσει τον μαθητή με κάθε λεπτή απόχρωση μετακίνησης του σώματός του, καθώς και της σωστής στάσης σε κίνηση. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της ρουτίνας είναι ότι αν και φαίνεται μαλακή και εύκαμπτη, μέσα σε αυτό, υπάρχει τρομερή εσωτερική δύναμη. "Φαινομενικά απαλό, αλλά εσωτερικά σαν να έχει χάλυβα" 以柔为主, 柔中有钢 (Yǐ róu wéi zhǔ, róu zhōng yǒu gāng) 

Η Λάο Τζιά είναι βασικό θεμέλιο της κατάρτισης του συστήματος Τσεν Τάι Τσι Τσουάν και είναι επίσης η μητρική μορφή όλων των άλλων μορφών Τάι Τσι Τσουάν. Το σύνολο περιέχει πολλές αργές και συνεχείς κινήσεις που χρησιμοποιούνται στις ρουτίνες άσκησης του Τσεν Τάι Τσι γνωστές ως "Τύλιγμα του Μεταξιού".
 
Η Λάο Τζιά επίσης περιέχει το λεγόμενο "Φα Τζιν", 發勁 (Fā Jìn), η οποία είναι η εκρηκτική απελευθέρωση της ραφιναρισμένης εσωτερικής δύναμης.
 
Η εκμάθηση της Λάο Τζιά είναι μπορεί να είναι συμπληρωματική για κάθε πολεμική τέχνη τόσο για της δυνατότητες αποθεραπείας του σώματος από επίπονη άσκηση όσο και σαν τέχνη αυτοάμυνας χάρη στις πολεμικές στρατηγικές που βρίσκονται εντός της μορφής και περιλαμβάνουν χτυπήματα, κλειδώματα αρθρώσεων και ρίψεις.

Οι κινήσεις της Λάο Τζιά τείνουν να είναι ευρύτερες, πιο επεκτατικές και λιγότερο πολύπλοκες από ότι οι άλλες μορφές Τσεν Τάι Τσι και ως εκ τούτου, πρέπει να μελετάται πρωτίστως αν θέλει κάποιος να εμβαθύνει στο Τάι Τσι σοβαρά. Περιλαμβάνει 6 μέρη και 75 κινήσεις σε σύνολο.
 
Η πρώτη ενότητα έχει 15 κινήσεις και εισάγει τον σπουδαστή στις διάφορες θέσεις των ποδιών. Κατά την εκτέλεση του Τσεν Τάι Τσι Τσουάν, οι θέσεις των ποδιών πρέπει να είναι οπτικά σαφής ως προς το πιο πόδι φέρει το βάρος του σώματος. Υπάρχουν θέσεις αριστερού και δεξιού τόξου, καθώς και κενών (άδειων από βάρος) θέσεων. Η κατανομή του βάρους για τις θέσεις "Τόξο" είναι συνήθως 70/30 μοιρασμένα τις εκατό του βάρους του σώματος ενώ οι "άδειες" στάσεις (χωρίς βάρος στο ένα πόδι) είναι συνήθως μοιρασμένο στο 90/10.

Οι πηγές του παρόντος δικτυακού τόπου είναι κυρίως από το shaolin.com.gr με την άδεια του κατόχου καθώς και από άλλες διασταυρωμένες πληροφορίες από πρακτική γνώση, μελέτη και προσωπική έρευνα του δασκάλου της σχολής "Πηγή του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου Χρήστου Παναγόπουλου. Christos Panagopoulos (Yan Shan)
Το υλικό του παρόντος τόπου (φωτογραφίες & βίντεο) προέρχονται από μαθήματα, γεγονότα και δραστηριότητες (εντός και εκτός) της σχολής "Πηγής του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου καθώς και από ταξίδια του δασκάλου της στην Κίνα.
Πηγή του Νεαρού Δάσους Κορίνθου
Τέρμα Φλιούντος, Καλλιθέα, 20100 Κόρινθος
Επικοινωνήστε με email εδώ
Περισσότερα

Η αναδημοσίευση κειμένων και λοιπών στοιχείων (γραφικών, φωτογραφιών κλπ) επιτρέπεται με την άδεια του κατόχου και την αναγραφή της σχετικής πηγής τους.
© 2007 - 2024 taiji.com.gr, σαολιν.gr - Web Design & Hosting by eDesigner